Skip to main content

Ivo Hrbek

Síň slávy 2019

Spartak Rokytnice nad Jizerou - nar. 1948

Ivo Hrbek se věnoval trénování fotbalu v pražské Dukle, odkud se vrátil zpět do rodné Rokytnice nad Jizerou v roce 1985. Zde si přebral tréninkovou skupinu mládeže Ivoše Kobra a začal se podílet na rozvoji jednoho z nejsilnějších lyžařských klubů v Čechách.  

Podařilo se mu vychovat mládežnické Mistry republiky Pavla Setunského, Ditu Nechanickou, Evu Sochorovou a juniorského mistra světa Filipa Trejbala. Kromě toho se několik let jako reprezentační trenér staral o závodní úspěchy mladých lyžařů i z ostatních klubů v České republice.

I přes tyto výsledky mu šlo hlavně o výchovu a rozšíření obzorů rokytnických dětí. Nejméně celá jedna generace rokytnických lyžařů nezapomene na již památné výjezdy Škodou 1203 na ledovec před listopadem 1989, letní soustředění v Bechyni i jugoslávské Fažaně, jarní lyžařské tréninkové kempy ve Studené dolině na Slovensku a lyžařské závody v Evropě i Turecku.

Ke sklonku své trenérské kariery si vzal Ivo za cíl dostat k lyžování co nejvíce malých dětí a věnoval se tréninku přípravky a lyžařským kurzům pro mateřské školy.