Skip to main content

Vladimír Málek

Síň slávy 2018

Narozen 20.7.1944, sportovec, který se celoživotně věnuje sjezdovému lyžování, předseda Klubu Masters a zároveň i za dosažení významného životního jubilea věku 75 let v roce 2019. Je přes 60 let členem SLČR. Lyžovat začal již v roce 1953 v Tisé, pod vedením trenéra pana Urbana. Sto let po vzniku tohoto klubu, byl v září 2008 na popud Vladimíra Málka založen Ski Klub Masters a členové tohoto klubu následně zvolili Vladimíra Málka za svého předsedu. Pod vedením Vladimíra Málka se klub velmi úspěšně rozvíjí. Za dobu své činnosti SLČR vychoval mnoho kvalitních lyžařů.

Za deset let činnosti pod vedením Vladimíra Málka se může chlubit řadou významných cen. Mezi nejvyšší ocenění závodníka je křišťálový globus za celkové hodnocení světového poháru. Takové globy máme již tři. Dva získala Vladimíra Krejčí – v roce 2011 za druhé místo a v roce 2016 též za druhé místo.

Pyšníme se několika medailemi z Mistrovství světa Masters:

  • Roman Dědeček v USA získal v roce 2012 medaili v Super-G za třetí místo,
  • Vlaďka Krejčí na své konto připsala třetí místo ve slalomu v Abetone v roce 2016 a druhé místo ve slalomu v roce 2017,
  • Hanka Ledvinová vlastní medaili za třetí místo ve slalomu V Megeve v roce 2012, a v letošním roce si dovezla z USA  bronz ve slalomu a stříbro z obřího slalomu.
  • Jan Čermák má z Meiringenu v obřím slalomu v roce 2017 bronz.

Dále se naši závodníci pravidelně umistňují na stupních vítězů  na světových pohárech Masters a medaile již počítáme na stovky.

Závodění, jak již bylo výše není naše jediná činnost klubu. Máme za sebou uspřádání šesti ročníků mezinárodního závodu Memoriál Dr.Jana Vedrala Fis a nyní připravujeme již 7. ročník tohoto vyjímečného závodu, který se uskuteční v termínu 8.-10.2.2019.

Velkou chloubou pro klub je nadějný Matěj Ponocný, který závodí v kategorii handicapovaných – za neslyšící závodníky. Vloni získal ocenění nejlepší Sportovec Semilského okresu a Libereckého kraje v kategorii handicapovaných.