Skip to main content

Petr Pivrnec

Síň slávy 2012

Pan Petr Pivrnec se narodil v Lomnici nad Popelkou 25.července 1941. Vychodil zde základní školu a po úspěšném absolvování Gymnázia vystudoval v Liberci Pedagogickou fakultu. To se již  aktivně účastnil sportovního dění v rodném městě, kde nastupoval v tehdy velmi silném atletickém družstvu které mělo ještě v šedesátých letech výborné podmínky na lomnickém stadionu a také získalo řadu úspěchů na úrovni kraje i oblastních soutěží. S touto partou také prožil několik letních soustředění, kde získával i řadu trenérských zkušeností.

Petr nastoupil na lomnickou Základní školu jako učitel přírodopisu, zeměpisu ale hlavně tělocviku. A to byl také začátek jeho trenérské kariéry. Měl tak jedinečnou možnost při hodinách tělocviku vypozorovat talenty pro lehkou atletiku. A tak pod jeho vedením pronikali do tajů atletických disciplín po mnoho let desítky dívek a chlapců, z nichž někteří postupně dosáhli na mety nejvyšší nejen v kraji, ale i na celostátní úrovni. Do našeho města a školy tak každoročně putovaly tituly krajských přeborníků a velmi často i medaile z republikových šampionátů. Z jeho lomnické líhně také přešla řada chlapců i dívek na sportovní Gymnázia atletiky v Pardubicích  i Jablonci.

Již řadu let je také jedním z trenérů turnovské atletické líhně  a ve své trenérské činnosti pokračuje se skupinkou svěřenců i v současné době.

Za své celoživotní nezištné působení ve sportovním prostředí jsou proto pánové Jaroslav Kaplan a Petr Pivrnec uváděni do Síně slávy.