Skip to main content

Horst a Wolfgang Slavíkovi

Síň slávy 2009

nar. 23.11.1930 - oslaví 70 let

Závodníci, trenéři a rozhodčí lyžování – Harrachov. Sport- skok a severská kombinace.

V roce 1958 nastoupili do Dukly Liberec. Po vojně se vedle závodění věnovali pod vedením Antonína Lenemayera výchově mladým nadějím v Harrachově (Kučerové, Rázové, Novákové atd.) To se již oba zapojili ve výboru lyžařského oddílu, od r. 1962 jako rozhodčí – nyní rozhodčí spec.+ tech. delegáti. V r. 1970 – jako vel. můstků org. mistr. Světa ve Vysokých Tatrách.

V roce 1978 se začínají stavět v Harrachově veliké můstky a zase to nešlo bez nich. V roce 1983 při mistrovství světa v letech na lyžích Wolf – vel. můstku, Horst – hl. rozhodčí. Tady končí Mil. Bělonožník ve funkci řed. závodů a jeho funkci přebírá Wolf. Až do roku 1999 pak na všech svět. Pohárech v Harrachově vykonával funkci řed. závodů a hl. rozhodčího. Vyvrcholením pak byla funkce řed. závodů na MS v letech na lyžích 1992 a mistr. Světa juniorů 1993 též v Harrachově.

V roce 2001 předali své funkce synům Horsta Standovi a Josefovi.

To však neznamená, že skončili s org. závodů. Nechybějí snad za 50 let na žádné SP, mezinárodních závodech MČR nebo žákovských závodech pořádaných v Harrachově nebo ČR.
Mimo to Horst 15 let vedl úsek skoku a SK v Krkonošské župě, Wolf pak se staral o rozhodčí celého Semilského okresu a pracoval v OSTS Semily. Nyní je předs. Úseku skoku a SK při KSL Liberec.
Oba se zapojili i jako rozhodčí na MS v lyžování v Liberci. Oba jsou čestnými členy „KOP“a ke 100 letům lyžování obdrželi čestné uznání.

Ke sportu vedou i své děti i vnuky. Tomáš Slavík je několikanásobný MČR v SK, Standa a Josef rozhodčí FIS a i 4 vnuci sportují.

Wolfgang – 2 x ŘZ MS, 8 x SP MSJ
Horst - ŘZ a hlavní rozhodčí na MS

Oba dlouhodobí závodníci, trenéři a rozhodčí ve skoku a severské kombinaci, 50 let pracují ve výboru lyžař. oddílu.